Jake and Rambling Blade spelar på nytt i hemstaden

När countrybandet Jake and Rambling Blade gjorde sin första spelning i Borgå såldes biljetterna slut. Nu är det dags för en ny konsert.

Jake and Rambling Blade spelar på Aatos Café i början av maj.

Bandet är fortfarande väldigt nytt och den förra spelningen i Borgå, i fjol i september, var gruppens andra.

"Vi blev överraskade över att så många vill se ett okänt band spela, det var både oväntat och fint att vi sålde slut", säger grundaren Jakob “Jake” Frankenhaeuser i ett pressmeddelande.

Han påpekar att det är i kontakt med publiken som bandets låtar kommer till liv: "Det roliga är att många verkligen lyssnar på lyriken och att alla har egna tolkningar av texten. Det gör mig rörd att tänka på att något jag skrivit i min ensamhet får ett eget liv och en betydelse som jag inte själv kunnat föreställa mig".

Jakob har under vintern skrivit nya låtar och dessutom har man tränat in nya favoriter.

För Jakob är det mycket viktigt att inte ens av misstag parodiera förtryck och våld, utan visa respekt för ursprunget av den musik bandet spelar och tar influenser ifrån.

Bandet har också tränat in några lite snabbare låtar som Jakob hoppas får folk att vilja dansa.

Den kommande konserten äger rum på Aatos Café den 7 maj, precis som förra gången, men den här gången är salen den större och hela gruppen är samlad. Don Huonot-stjärnan Jukka Puurula, är på plats med sin kontrabas och sina stämmor.

Anders “Asa” Nyman med stor fanbase från Final Assault spelar gitarr och lapsteel och Jakob Frankenhaeuser sjunger och spelar gitarr och banjo.