Bråd vecka för polisen i östra Nyland – fortkörning, rattfylleri och trafikförseelser

Polisen i Östnyland hade nästan 1900 utryckningar under förra vecka. Det är ungefär lika mycket som under en sommarvecka. I Borgå sysselsatte bland annat ett ungdomsgäng med mopeder polisen. 

Förra veckan hade polisen i östra Nyland bråttom.
02.11.2022 07:02
Speciellt under halloween-helgen hade polisen fullt upp och uppdragen blev nästan 900. Också antalet larm till privata hem var ovanligt högt under veckan.
I Borgå fick polisen ingripa då ett gäng ungdomar på mopeder och motorcyklar samlades på industriområdet. Flera fall av äventyrande av trafiksäkerheten registrerades.
– Man körde bland annat på allmän väg på bara bakhjulet och det ger genast böter, säger kriminalkommissarie Freddie Cederlund i polisens meddelande.
I både Sibbo och Borgå kolliderade personbilar med hjortdjur på fredagsmorgonen. I båda fallen klarade sig förarna oskadda även om bilarna fick skråmor.
Under helgen påträffades också förare som nu misstänks för rattfylleri eller för att ha kört för fort på olika delar av Östnyland. 
– En motorcykelförare körde med en hastighet av 91 kilometer i timmen på Helsingforsvägen på ett vägavsnitt där den högsta tillåtna hastigheten var 50 kilometer i timmen. På riksväg 7 i Lovisa körde en personbilsförare 151 kilometer i timmen där den högsta tillåtna hastigheten var 100 kilometer i timmen. En tredje förare, också med personbil, körde 134 kilometer i timmen på Mäntsälävägen, fortsätter Cederlund.
En personbilsförare misstänks för rattfylleri efter att ha stannats på Oljevägen i Sibbo, och en annan icke-nykter förare påträffades på Lovisavägen.

ANDRA LÄSER