Nylander ställer upp i riksdagsvalet

Statssekreterare Mikaela Nylander, SFP, ställer upp i det kommande riksdagsvalet år 2023.

Mikaela Nylander säger att kampen om de nyländska SFP-mandaten kommer att vara hårdare än någonsin i detta val och att hon går in med stor beslutsamhet och kämparglöd.
21.04.2022 08:15 UPPDATERAD 21.04.2022 10:13
SFP i Nyland nominerade Mikaela Nylander till kandidat i riksdagsvalet under kretsmötet på torsdag kväll.
Under de tre år som gått sedan riksdagsvalet år 2019 har Nylander övervägt olika alternativ för hennes framtida engagemang. Nylander säger i ett pressmeddelande att beslutet om att ställa upp som kandidat i riksdagsvalet har mognat sakta men säkert.
"För mig är samhällsengagemanget fortfarande det mest meningsfulla och naturliga alternativet", säger hon.
Nylander tror att den kunskap och insikt som hon har i samhällsfrågor, från olika nivåer i beslutsfattande, behövs nu då det finländska samhället står inför stora förändringar och utmaningar.
Mikaela Nylander arbetar sedan augusti 2021 som statssekreterare för justitieminister Anna-Maja Henriksson. Nylander var röstmagnet i kommunalvalet i juni 2021 och i välfärdsområdesvalet i januari 2022. Nylander var riksdagsledamot under åren 2003-2019 och fungerade som ordförande för Svenska riksdagsgruppen under åren 2011-2015.
"Vi ska satsa på välmående, psykisk ohälsa kostar oss miljardbelopp årligen. Satsningar på utbildning är det bästa sättet att skapa jämlika förutsättningar för alla. Satsningar på forskning och innovationer skapar arbetsplatser och möjliggör förändringar som beaktar också klimatkrav. Vi kommer också att behöva arbetsrelaterad invandring, vår välfärd står och faller på tillgången till utbildad arbetskraft" säger Nylander.

ANDRA LÄSER